Obavijest Društva Hoteli Maestral d.d. o stjecanju i otpuštanju dionica

HINA

Zagrebačka Burza

Službeni registar propisanih informacija

PREDMET: Obavijest društva Hoteli Maestral d.d. o stjecanju i otpuštanju dionica

Poštovani,

sukladno članku 428., a u svezi članaka 440. i 441. Zakona o tržištu kapitala (u daljnjem tekstu: Zakon), Hoteli Maestral d.d. za hotelijerstvo i turizam, Dubrovnik, Ćira Carića 3, upisano u sudskom registru Trgovačkog suda u Dubrovniku MBS: 060008247, OIB: 88557173997 (u daljnjem tekstu: Izdavatelj), obavještavaju naslove, kako su dana 19. ožujka 2009. godine zaprimili obavijest i dana 13. svibnja 2009. godine dopunu obavijesti od strane odvjetničkog društva Babić i partneri, koje u ime i za račun društva OLBIA INVESTMENTES LIMITED, društva osnovanog po pravu Republike Cipar sa sjedištem u Mavrovouniou 40, Kalavasos, P.C. 7733, Larnaca, Republika Cipar, upisanog kod nadležnog tijela u Republici Cipar "Department of Registrar of Companies and Official Receiver Nicosia" pod brojem HE 140158, zastupanog po gđi. Georgii Georgiou, direktorici, o stjecanju dionica Izdavatelja, kojom isti obavještavaju da je dana 24. veljače 2009. godine temeljem Ugovora o prijenosu dionica, društvo steklo 37.666 redovnih dionica s pravom glasa, Izdavatelja, oznake HMST-R-A, što predstavlja 7,30 % temeljnog kapitala Izdavatelja, a daje 7,30 % odnosno 37 666 glasova od ukupnog broja glasova koje daju dionice Izdavatelja s pravom glasa.
Stjecatelj također obavještava kako je dionice Izdavatelja stekao na svoj skrbnički račun na ime br. 5191564 kod SDKK kojeg vodi Hypo Alpe Adria Bank d.d. Zagreb kao banka skrbnik na dan 16. ožujka 2009. godine.

Nakon gore navedenog stjecanja, OLBIA INVESTMENTES LIMITED, raspolaže sa ukupno 37.666 redovnih dionica Izdavatelja, oznake HMST-R-A, koje ukupno daju 37 666 glasova na glavnoj Skupštini društva, što predstavlja 7.30 % od ukupnog broja glasova na glavnoj Skupštini društva, odnosno 7,30 % temeljnog kapitala Izdavatelja.

Izdavatelj također obavještava naslove da je 13. svibnja 2009. godine zaprimio obavijest od strane odvjetničkog društva Babić i partneri, koje u ime i za račun društva LEONARIO HOLDINGS LIMITED, društva osnovanog po pravu Republike Cipar sa sjedištem u Kratinou 5, Agios Ioannis, P.C. 3012, Limassol, Cipar, upisano kod nadležnog tijela u Republici Cipar "Department of Registrar of Companies and Official Receiver Nicosia" pod brojem HE 140157, zastupano po gđi. Anni Korelidou, direktorici, kojom isti obavještava da je dana 24. veljače 2009. godine temeljem Ugovora o prijenosu dionica, otpustilo 37.666 redovnih dionica Izdavatelja, oznake HMST-R-A, što predstavlja 7,30 % temeljnog kapitala Izdavatelja, a daje 7,30 % odnosno 37 666 glasova od ukupnog broja glasova koje daju dionice Izdavatelja s pravom glasa.

Nakon gore navedenog otpuštanja, LEONARIO HOLDINGS LIMITED više ne raspolaže dionicama Izdavatelja.

S poštovanjem,

Hoteli Maestral d.d.